Ecigg

Vilka är fördelarna med Vaping?
Det finns ett antal fördelar med vaping, men bara om du är rökare. Vi rekommenderar aldrig vapning till någon under arton år eller någon som inte redan är rökare.

1) Mindre skadligt än rökning

Många pågående studier har pekat på de skadeskyddande egenskaperna hos vapning över cigarettrökning. Ständigt fler och fler hälsokroppar har kommit fram för att stödja att byta, inklusive Public Health England, NHS, Royal College of Physicians och The British Heart Foundation.

2) Hjälp dig att sluta röka

Tragiskt har rökning rapporterats som den främsta orsaken till förebyggande död i världen. Den mest uppenbara fördelen med att byta till vaping är att det är ett effektivt avslutningsverktyg. I allt högre grad ser människor effektiviteten av vapning som ett alternativ till rökning och det finns för närvarande cirka 2,8 miljoner människor som använder e-cigaretter i Storbritannien (Office for National Statistics).

3) Spara pengar

Kostnad är en drivande kraft bakom människor som vill sluta röka, särskilt i Västeuropa och Nordamerika där cigarettpriserna är mycket höga. Om du är vanlig rökare, uppskattar vi att du kan spara över 3000 £ per år genom att byta. Du kan också spara pengar genom att köpa i någon av dessa butiker: dk.vape.se, Peoplesmoker.se, VapeSweden.se, Ecigaretter.se och Jooz.se.

4) Bättre personlig hygien

Vad många glömmer att tänka på är de kosmetiska effekter som rökning kan ha. De negativa effekterna är väldokumenterade, från dålig andedräkt till missfärgning av fingrar, hår och minskad hudens elasticitet. Vaping har ingen av dessa effekter på din kropp.

Vad är ett Vaping Kit?
Först av allt, grattis till att du tog det första steget mot vaping. Som nybörjare måste du välja ett kit och lite e-vätska och komma igång, det är så enkelt som det. När du börjar, vill du ha något enkelt och pålitligt. Alla vape-kit fungerar i allmänhet på samma sätt; de har alla en strömkälla och en tank som tjänar till att lagra och värma e-vätska tills den förångas.

Dessa kit faller under kategorin ”Vape Starter Kit”. Varje kit innehåller all hårdvara du behöver för att börja vaping. Var dock försiktig, med vissa kit kan du behöva köpa e-vätskan separat. Dessa kit kan se lite annorlunda ut, men de fungerar alla på samma sätt, med ett batteri som ger den kraft som omvandlas till värme av spolen, för att förånga e-vätska.

Typer av Vape Kit
1) Pod Kit

Podkits har blivit populära de senaste åren eftersom de förmodligen är det enklaste vape-kit som finns, de består av en påfyllningsbar eller förfylld e-vätskekapsel och ett batteri. Det finns några viktiga skillnader mellan de två.

Förfyllda podsatser kräver minsta möjliga underhåll, de använder pods som är förfyllda med e-vätska som finns i olika nikotinstyrkor och smaker (och ett bra ställe att börja som nybörjare!). När de är tomma tas de bort och ersätts med en ny.

Men ibland behöver man också en god ny ejuice, och då ska du ta dig en titt på någon utav dessa tycker vi: Cookie Crush, Cookie King, Cryo, Dinner Lady, Drool, Fantasi, Fizzy Ejuice, Fizzy pop, Fog Clown och I VG Ejuice.

Påfyllningsbara podsatser erbjuder fler val när det gäller nikotinstyrka och smaker, eftersom vapers förväntas välja sin egen e-vätska. Själva skidorna kan fyllas och fyllas på flera gånger, de behöver bara ändras när prestandan försämras eller om det börjar smaka dåligt.

2) Cigalike
Cigalike är utformat för att se ut och fungera som en cigarett och är det traditionella vaping-kit. Det finns helt engångsversioner och förfyllda modeller, som båda finns i olika smaker och nikotinstyrkor. Om du väljer engångsversionen krävs nästan inget underhåll. När kassetten är tom kan du slänga den och börja använda en ny. De förfyllda modellerna har utbytbara patroner som är fyllda med e-vätska och är monterade på ett batteri.

3) Öppna tankpaketet
Öppna tankpaket har en kombination av en tank och ett batteri. Innan podsatserna infördes var det öppna tankpaketet det rekommenderade valet för nya användare och är fortfarande mycket populärt idag. Vapers måste utföra regelbunden men grundläggande underhåll; detta inkluderar påfyllning av tanken och byte av spole när smak eller prestanda försämras. Du kan välja din egen e-vätska med kit som denna, vilket ger dig mer val över smak och nikotinstyrka.

Källor: Folkhälsomyndigheten, Umo, THL, CAN, WikiPedia, Konsumentverket, Kemi, Lansstyrelsen, Riksdagen, Tullverket, Östersund Kommun, Verksamt, Kristianstad, SlutaRökaLinjen, Alingsås, Ronneby, Lysekil.