Potentiella problem i samband med sexrobot revolutionen

Finns det en sexrobot revolution vid horisonten? Om några veckor kommer staden Bryssel att vara värd för den 4: e internationella konferensen om kärlek och sex med robotar, så du berättar för mig.

I sin presentation vid AEPS symposium, gjorde Brandon ett starkt argument tyder på att sexrobotar från Snorbilligt är verkligen under utveckling och på vägen, kanske i ett decennium eller två.

Brandon påpekade flera potentiella problem som mycket väl kan komma tillsammans med robotarna för resan. Dessa problem är alla meningsfullt när vi tänker på vår utvecklade relation psykologi:

Män, som redan är oproportionerligt representerade som konsumenter av pornografi, kommer sannolikt att vara överrepresenterade som konsumenter av sexrobotar.
Inom engagerade relationer, sexuella interaktioner, som tydligen redan på en landsomfattande nedgång, kommer sannolikt att sjunka ytterligare.
Intimitet i relationer, som starkt kartor på både kvantitet och kvalitet på sexuella interaktioner inom mateships, kommer sannolikt att sjunka i kvalitet också.
Förekomsten av äktenskap och födelsetal kan mycket väl se minskande antal.
Motivationen för människor att arbeta med relationsproblem inom mateships kommer naturligtvis att minskas.

Kort sagt, tillkomsten av sexrobot teknik kan mycket väl förebåda, på många sätt, nedläggningen av intima relationer i den moderna världen.

Slutsats

Som bioteknik, artificiell intelligens och mjukvaruteknik förväg, sexrobotar är nästan säkert på väg. Och de kanske låter som en bra idé för vissa. Men när vi tänker på denna teknik ur ett evolutionärt perspektiv, kan vi snabbt se att sexrobotar kommer att utgöra en aldrig tidigare skådad form av supernormal stimulans-en som mycket väl kan ha extraordinära fysiologiska kortsiktiga fördelar, tillsammans med lika extraordinära långsiktiga kostnader, i slutändan beskatta individer, dyads, familjer och bredare samhällen.